M'er i massevis

Jeg har leget lidt videre med mit maj cover og genbrugt M'et på plakater, kort, t-shirts og alle de andre finurlige produkter du kan shoppe løs af hos Society6. Kender du ikke til konceptet så skynd dig over og besøg min, og tusindvis af andre designeres små butikker. Det er simpelthen så sjovt at se sine kreationer forvandlet til puder og badeforhæng, og så nemt og enkelt. Det er bestemt ikke noget man kan blive millionær af, da al profitten nærmest ryger i lommen på Society6, men sjovt er det, og endnu sjovere hvis der bare er én der har lyst til at købe noget man har lavet! Ofte kan du få fri fragt og priserne er absolut fair. Min erfaring siger at det tager 4-6 uger for en levering, men det kan sikkert variere meget. God shopping :-)

Event / Marianne Gammelgaard

Igår stod jeg for endnu et lille foredrag i HK Grafisk Kommunikation. Denne gang havde vi taget fat i Marianne Gammelgaard, Social Media Manager for bl.a. Bahne. Marianne havde vi inviteret for at fortælle lidt om god brug af grafik og billeder til sociale medier, især facebook. Som grafikere der arbejder med sociale medier er der en del faldgrupper man gerne vil styre uden om, samtidig med de krav som især facebook stiller til materialet, der skal afleveres. Marianne viste en masse dejlige statestikker (jeg elsker statestikker ;D) om vores brug af sociale medier, og hvordan vi har ændret os over de sidste par år. Og derudover fortalte hun også om vigtigheden af at skabe indhold for brugeren skyld, ikke for salget, og at det hele ikke altid behøver være så poleret, men gerne må være lidt hurtigt og spontant. Nogle af de gode tip fra Marianne jeg vil tage med mig er:

 • Brug medierne til det de er skabt til – at kommunikere og være sociale
 • Skab relation til dine brugere, tal med dem ikke til dem
 • Det er sjældent godt bare at gentage indhold fra et socialt medie til et andet, facebook er god til nogle indlæg, instagram noget andet osv.
 • Brugeren er ikke i behovs-adfær-mode når de er på sociale medier, som f.eks. 'jeg søger efter en frisør fordi jeg skal klippes', de har paraderne nede og er i et socialt rum, og derfor virker det meget påtrængende når virksomheder skubber produkter og tilbud i hovedet på dem, og relationen kan svækkes. 
 • Giv dine brugere værdi; giv dem noget ud over din virksomheds ydelser/produkter. Fitness-centeret kan give gode råd om sund kost osv. 
 • Involver brugerne, stil spørgsmål, lav quizzer og konkurrencer 
 • Planlæg indholdet – lav en kalender over hvilke opslag skal på hvornår, så du slipper for panik-opslag som sjældent bliver gode
 • Test det visuelle – både på stationære og mobile enheder – det skal virke begge steder!
 • Få hjælp hos f.eks. socialshare eller Komfo til alt fra statestikker, planlægning og tjek af grafisk materiale-krav m.m.
 • Hvis alt andet fejler – vis et billede af en kat. Katte styrer internettet ;D

Egentlig kan man jo bare tænke på; hvad gider jeg selv at læse om, hvad stopper jeg op ved, og hvad skøjter jeg lige forbi? Og så synes jeg pointen med at skabe relation med brugeren, og give dem nogle nye og mere personlige/spontane historier er rigtig vigtig. Det er jo også det der gør det sjovt for virksomheden at bruge de sociale medier :)

Alt i alt et super spændende foredrag for dem der arbejder med sociale medier til daglig, eller som bare synes det er interessant at følge lidt med.

I næste uge har jeg Ud&Se på programmet i HK GK og det glæder jeg mig personligt rigtig meget til! Chefredaktøren og AD'eren kommer og fortæller om hvordan et af Danmarks mest læste magasiner bliver til, og så live-layouter de en artikel til magasinet. Jeg er jo total magasin-nørd, jeg elsker magasin mediet, så det bliver SÅ spændende at høre om deres tilgang til arbejdet. Til dem der har lyst til at se det, er det gratis for HK medlemmer d. 21. maj og du kan læse mere om det her i kalenderen

Techsistens Podcast Cover

Gennem de sidste måneder har jeg lyttet ivrigt med på en dansk podcast om tech og eksistens, heraf navnet Techsistens. Podcasten bliver til som samtaler mellem to dygtige og utrolig morsomme mennesker, nemlig Susanna Rankenberg (Community manager, social-media-strateg, tv-speaker på bl.a. DR m.m.) og Patrick Bay Damsted (Medie og markedsførings-whiz, foredragsholder m.m.). Jeg har fået mange gode timer til at gå med at lytte til de to, og jeg kan kun anbefale andre, der interesserer sig for hvordan vi lever med teknologien idag og som gerne vil følge lidt med i alt det nye, til at lytte med på Techsistens

Nå men, efter at have lyttet alle programmerne igennem, fik jeg lyst til at rode lidt med et cover til Techsistens. I USA er det vidt udbredt at man får lavet custom covers til podcasts, hvor man i Danmark ofte bruger et billede af den der er bag mikrofonen. Og det er jo sådan set også fint nok, men mit grafik-hjerte bankede for at finde ud af hvordan sådan et cover kunne se ud.

Mine stikord var samtale (heraf taleboblerne), universet (heraf planenterne/stjernerne), tech uden at være for tech, og lidt hawaii-farver, inspireret af jinglen. Skriften (Univers Ultra Condensed)  er enkel så den kan ses i meget små størrelser på skærm, trods det lange navn. Jeg har rundet hjørnerne, og tilpasset den lidt, så den bliver lidt mere blød i udtrykket :-)

Coveret er lavet i Illustrator, i ren vektor, og til sidst har jeg lagt et filter over, der giver lidt tekstur.

Det bedste af det hele er at Susanna og Patrick faktisk var vilde med den, og har lyst til at bruge den fremadrettet. Det er jo altid fedt når noget man laver fordi man bare ikke kan lade være, faktisk bliver brugt "i virkeligheden". Og ekstra fedt når nu det er sådan nogen seje og dygtige personer der siger ja-tak! Så STORT TAK til Rankenberg og Damsted, som kan følges på Twitter på @Techsistens, @rankenberg, @damsted, på Facebook og selvfølgelig lyttes til på Soundcloud.

Cover til podcasten Techsistens. Lavet som vektor i Illustrator.

Cover // Maj

Maj måned er mild, Maj er mors dag, og så er Maj måned forhåbentlig fyldt med masser af dejlige solskinstimer, fuglefløjt og blide briser. Inspireret af den utrolig dygtige Jessica Hische, har jeg leget lidt med lidt custom lettering i en helt enkel udgave. Brug det hvis du har lyst! – Bare klik på billede og hiv det ud på dit skrivebord, og upload derefter til din facebookprofil. 

Advertorials / Magasinet Eurostyle

Magasinet Eurostyle er et livsstils magasin som i høj grad er båret af købte artikler / advertorials. Det kræver en del fleksibilitet at arbejde med, både som grafiker og redaktion, idet det kan være svært at vide præcis hvilket indhold man har at arbejde med, så sent som få dage op til en deadline. Derfor arbejdede vi på Eurostyle meget ud fra nogle temaer som f.eks. var årstidsbestemt, trendbestemt eller som læserne interesserede sig for. Temaerne blev bakket op af lidt redaktionelt indhold vi planlagde og herudfra kunne sælgerne sælge ind til de forskellige temaer.

Det jeg altid synes er vigtigt når man arbejder med betalte artikler, er at de har en værdi for læseren og ikke 'bare' er endnu en annonce. Jeg har derfor med nogle af de faste kunder arbejdet med at få deres budskab rigtig godt integreret i vores koncept. Både fra ideen jeg fremlagde til kunden, og at plukke i deres markedsføringsmateriale, til at kombinere deres produkter med andre, for at få en god sammenhæng og historie frem til læseren. 

Der har i tidens løb været mange meninger på bordet omkring det at sælge artikler i et magasin. Nogle synes det er at snyde læseren, nogle synes det er dårlig smag og andre kan godt se ideen med at få et budskab ud på en ny måde og måske en mere personlig måde – hvis man altså griber det an rigtigt. Faktum er at der kommer flere og flere købte artikler i magasiner og også på nettet, se f.eks. sites som aok.dk.

Min holdning er, at sålænge man gør læseren opmærksom på at her er noget betalt indhold, og så længe man skaber indhold som har værdi for læseren og ikke kun er ren pral fra annoncørens side, så kan man få et rigtig godt samarbejde ud af det. 

Nedenfor er et eksempel fra magasinet Eurostyle, hvor jeg har arbejdet tæt sammen med Sadolins marketingafdeling i Danmark og lavet nogle sjove historier til magasinet.

Hvert år udkommer Sadolin med en ny farveguide og vi ville gerne fortælle om den så læseren blev inspireret. Derfor inkluderede jeg qr-kode som scannede til dees inspirationsvideo og jeg samlede nogle bolig accessories som passede på den pågældende trend og de stikord der var givet i pressematerialet. Jeg vil gerne pointere at andre boligblade senere har lavet noget lignede, men at vi startede på denne ide først :-)

Ideen med at koble andre firmaers produkter på en side, som egentlig 'tilhører' Sadolin, bløder budskabet op og giver mulighed for at tviste det i en retning der passer på Eurostyles koncept – 'livsstil i øjenhøjde' – i og med jeg har valgt prisvenlige og trendy produkter. Jeg mener vi lavede omkring 4-5 af den type advertorials for Sadolin  – selvfølgelig med nye vinkler hver gang.

Min opgave var kontakt med kunden, ide-genering, indsamling af materiale som ikke kom fra direkte fra Sadolin og layout af artiklerne. 

Advertorial fra Eurostyle 58 – Sadolin trendfarver

Her under er en advertorial i samarbejde med auktionshuset Bruun Rasmussen. I en periode på et år havde de i hvert nummer en artikel med omkring et kunsttema med hammerslag var på de enkelte værker. Artiklerne skabte lidt finkultur til magasinet og Bruun Rasmussen fik vist deres udvalg og ekspertise. Ideerne til artiklerne blev udarbejdet af staben hos Bruun Rasmussen og jeg stod for layout, billedbehandling/fritlægning af materiale og korrekturgang med kunden. 

Advertorial fra Eurostyle 54 – auktionshuset Bruun Rasmussen 

Design af annoncer / Div. Magasiner hos MediaXpress

I min tid hos MediaXpress har jeg designet og udviklet en del annoncer. De kære sælgere er ofte meget gavmilde med vores (grafikernes) tid og kompetencer, så længe der er kontanter involveret. Men det er nu også okay, da det er rart med lidt afveksling ind i mellem og sjovt at få lov at give et bud på hvordan en virksomhed præsenterer sig selv for deres kunder bedst muligt. 

Typisk vil virksomheden selv have en ide om hvad annoncen skal indeholde, måske skal den passe til et bestemt tema eller projekt der omtales i magasinet, og nogle gange er det mere en ren image-annonce. Jeg har udviklet annoncer til små og store firmaer, hvor jeg skulle følge en designmanual eller hvor jeg havde helt frie hænder, selvfølgelig med kundes godkendelse i baghovedet. Ja lige fra betonvirksomheder til te-butikker. Så jeg har efterhånden en god portion annonce-erfaring i baghånden. En del til tryk, men også nogle banner-annoncer til web, leveret enten som jpg eller gif. 

Her under er et udvalg af annoncer fra magasinerne Indret.dk, Eurostyle og Byggeri+arkitektur.

Her 2 eksempler på web-banner annoncer i gif. For virksomheden Unidrain, efter designmanual.

Annoncekampagne / Indret.dk

Indret.dk er et online showroom for arkitekt og møbelbranchen. En gang om året udkommer Indret.dk som magasin/årsbog. 

Indret.dk kom til Mediaxpress i 2012 og i forbindelse med integreringen viste det dig at vi fik brug for at lave en kampagne for konceptet.

Indret.dk omhandler alt fra lydisolering til designer møbler, så det var ikke en nem opgave at formidle hvad Indret.dk stod for til læseren. Valget faldt dog på at skildre møbelklassikere som var nemme at genkende for et branche menneske, som udstråler stolte håndværkstraditioner og kvalitet. Alt sammen værdier Indret.dk gerne vil lægge sig op ad. 

Kampagnens grundbudskab har fokus på sloganet 'Danmarks største showroom'. Jeg har brugt enkelte farver for at give luft og plads til de flotte former som silhuetterne skaber. Tanken er at farverne kan skiftes i det uendelige og nye klassiske silhuetter kan komme til. På den måde kan man tage højde for f.eks. farvetrends og mediet annoncen skal indrykkes i. Det enkle udtryk vil både gøre sig godt på et kæmpe messe banner eller en lille rubrik annonce, og med tiden vil folk huske konceptet og dermed huske Indret.dk. Silhuetterne, eller ikonerne om man vil, lægger også op til at man kan lege lidt med dem, som i gif-banneret herunder. Da silhuetterne er tegnet op i vektor i Illustrator kan størrelsen også varieres i det uendelige, og man er ikke afhængig af særligt billedmateriale, som både kan være svært og omkostningsfuldt at anskaffe.

Min opgave bestod i konceptudviklingen, design og layout af annoncer. Udvikling af standardskabeloner til diverse klassiske print- og web-formater. Silhuetterne er lavet med penne værktøj i Illustrator og annoncerne er opsat i hhv Indesign (tryk) og Photoshop (web) .

Her ses annonce skabelonen i to formater, samt et eksempel på variation af farverne (med lidt 70'er referencer).

Her to eksempler på web-banner annoncer. 
Cover // April

Jubii det er april, og vinteren må da være ovre nu. Månedens facebook cover med typografisk-retro-leg i illustrator og lade farver. Til A'et har jeg brugt Appearance panelet, hvor jeg har lagt flere lag af strokes og fill, så teksten forbliver tekst. Tip! Gem din appearance-kombination i Graphic Styles panelet - så han du tilfølge den til et helt alfabet i et snuptag! – Glædelig første April!

Event / Mads Berg

I min fritid er jeg med i bestyrelsen i en grafisk brancheklub gennem HK Grafisk Kommunikation Hovedstaden. Vi er en lille flok som frivilligt arrangerer kurser og foredrag for medlemmerne, og til foråret har jeg været primus motor på 3 foredrag. Det første i rækken var med illustratoren Mads Berg. (Læs mere om de to andre længere nede)

Det fede ved at være en del af bestyrelsen i brancheklubben i HK er at kunne være med til at lave spændende arrangementer for medlemmerne, som jeg har mulighed for at præge i høj grad. Jeg har været med i et år nu og jeg har allerede haft mulighed for at arrangere fem foredrag. 

Hvis jeg skal være helt ærlig var det mest for min egen skyld at jeg tog Mads Berg-ideen op til et af vores møder i efteråret, men mine søde kollegaer i bestyrelsen syntes heldigvis om den. – Hvis jeg synes det er spændende, mon så ikke også andre medlemmer vil synes det. 

Jeg har fulgt Mads Bergs arbejder længe og var derfor begejstret da han sagde ja til at komme og holde et inspirationsforedrag for vores medlemmer. Og således mødtes ca. 80 mennesker op en helt almindelig torsdag aften i marts for at høre Mads fortælle om sin inspiration, sin arbejdsdag, arbejde han har glad for og mindre glad for og ikke mindst gode råd til spirende illustratorer. 

Mads er blandt andet kendt for sit arbejde med Hansen Is, Tuborg, magasinet where2go og mange flere. Besøg ham her madsberg.dk

Mads fortæller om arbejdet med visuelle kort til forlystelsesparker i hele verden - her Tivoli. Kortene bliver til i samarbejde med partneren Martin i firmaet visualmaps.com

Mads fortæller om arbejdet med visuelle kort til forlystelsesparker i hele verden - her Tivoli. Kortene bliver til i samarbejde med partneren Martin i firmaet visualmaps.com

Koncentrerede medlemmer i HK Hovedstadens lokaler på Islands Brygge. 

Koncentrerede medlemmer i HK Hovedstadens lokaler på Islands Brygge. 

Aftenen var en stor succes trods lidt tekniske problemer, men der var heldigvis lidt sandwich og drikkevare til at gufle på i mellemtiden, samtidig med at folk havde mulighed for at netværke lidt. Jeg gik personligt derfra med en endnu større beundring for Mads' arbejde som ser så ubesværet ud men som der ligger rigtig mange timer i. Og en fed indsigt i hvor han finder sin inspiration; lige fra hollandske guldaldermalere til kubismen, vores egen Sikker Hansen og ikke mindst hans søns symmetriske streger. Her er nogle af mine personlige favoritter, selvom man næsten ikke kan vælge. Men jeg tror nu Pop-isen skal gi lidt farve til mit nye køkken :-)

Jeg vil lige runde af med at fortælle at de næste to arrangementer jeg står for er i maj og bliver et inspirationsforedrag omkring brug af billeder og grafik på sociale medier v/ Marianne Gammelgaard og et foredrag med magasinet Ud&Se, hvor redaktør Karen Gahrn og Art Director Katinka Bukh fortæller om tilblivelsen af magasinet samtidig med de layouter en artikel live med publikum. Alle som er medlem af HK GK Hovedstaden er meget velkommen. Se mere på HKs hjemmeside.