Event / Marianne Gammelgaard

Igår stod jeg for endnu et lille foredrag i HK Grafisk Kommunikation. Denne gang havde vi taget fat i Marianne Gammelgaard, Social Media Manager for bl.a. Bahne. Marianne havde vi inviteret for at fortælle lidt om god brug af grafik og billeder til sociale medier, især facebook. Som grafikere der arbejder med sociale medier er der en del faldgrupper man gerne vil styre uden om, samtidig med de krav som især facebook stiller til materialet, der skal afleveres. Marianne viste en masse dejlige statestikker (jeg elsker statestikker ;D) om vores brug af sociale medier, og hvordan vi har ændret os over de sidste par år. Og derudover fortalte hun også om vigtigheden af at skabe indhold for brugeren skyld, ikke for salget, og at det hele ikke altid behøver være så poleret, men gerne må være lidt hurtigt og spontant. Nogle af de gode tip fra Marianne jeg vil tage med mig er:

  • Brug medierne til det de er skabt til – at kommunikere og være sociale
  • Skab relation til dine brugere, tal med dem ikke til dem
  • Det er sjældent godt bare at gentage indhold fra et socialt medie til et andet, facebook er god til nogle indlæg, instagram noget andet osv.
  • Brugeren er ikke i behovs-adfær-mode når de er på sociale medier, som f.eks. 'jeg søger efter en frisør fordi jeg skal klippes', de har paraderne nede og er i et socialt rum, og derfor virker det meget påtrængende når virksomheder skubber produkter og tilbud i hovedet på dem, og relationen kan svækkes. 
  • Giv dine brugere værdi; giv dem noget ud over din virksomheds ydelser/produkter. Fitness-centeret kan give gode råd om sund kost osv. 
  • Involver brugerne, stil spørgsmål, lav quizzer og konkurrencer 
  • Planlæg indholdet – lav en kalender over hvilke opslag skal på hvornår, så du slipper for panik-opslag som sjældent bliver gode
  • Test det visuelle – både på stationære og mobile enheder – det skal virke begge steder!
  • Få hjælp hos f.eks. socialshare eller Komfo til alt fra statestikker, planlægning og tjek af grafisk materiale-krav m.m.
  • Hvis alt andet fejler – vis et billede af en kat. Katte styrer internettet ;D

Egentlig kan man jo bare tænke på; hvad gider jeg selv at læse om, hvad stopper jeg op ved, og hvad skøjter jeg lige forbi? Og så synes jeg pointen med at skabe relation med brugeren, og give dem nogle nye og mere personlige/spontane historier er rigtig vigtig. Det er jo også det der gør det sjovt for virksomheden at bruge de sociale medier :)

Alt i alt et super spændende foredrag for dem der arbejder med sociale medier til daglig, eller som bare synes det er interessant at følge lidt med.

I næste uge har jeg Ud&Se på programmet i HK GK og det glæder jeg mig personligt rigtig meget til! Chefredaktøren og AD'eren kommer og fortæller om hvordan et af Danmarks mest læste magasiner bliver til, og så live-layouter de en artikel til magasinet. Jeg er jo total magasin-nørd, jeg elsker magasin mediet, så det bliver SÅ spændende at høre om deres tilgang til arbejdet. Til dem der har lyst til at se det, er det gratis for HK medlemmer d. 21. maj og du kan læse mere om det her i kalenderen