Advertorials / Magasinet Eurostyle

Magasinet Eurostyle er et livsstils magasin som i høj grad er båret af købte artikler / advertorials. Det kræver en del fleksibilitet at arbejde med, både som grafiker og redaktion, idet det kan være svært at vide præcis hvilket indhold man har at arbejde med, så sent som få dage op til en deadline. Derfor arbejdede vi på Eurostyle meget ud fra nogle temaer som f.eks. var årstidsbestemt, trendbestemt eller som læserne interesserede sig for. Temaerne blev bakket op af lidt redaktionelt indhold vi planlagde og herudfra kunne sælgerne sælge ind til de forskellige temaer.

Det jeg altid synes er vigtigt når man arbejder med betalte artikler, er at de har en værdi for læseren og ikke 'bare' er endnu en annonce. Jeg har derfor med nogle af de faste kunder arbejdet med at få deres budskab rigtig godt integreret i vores koncept. Både fra ideen jeg fremlagde til kunden, og at plukke i deres markedsføringsmateriale, til at kombinere deres produkter med andre, for at få en god sammenhæng og historie frem til læseren. 

Der har i tidens løb været mange meninger på bordet omkring det at sælge artikler i et magasin. Nogle synes det er at snyde læseren, nogle synes det er dårlig smag og andre kan godt se ideen med at få et budskab ud på en ny måde og måske en mere personlig måde – hvis man altså griber det an rigtigt. Faktum er at der kommer flere og flere købte artikler i magasiner og også på nettet, se f.eks. sites som aok.dk.

Min holdning er, at sålænge man gør læseren opmærksom på at her er noget betalt indhold, og så længe man skaber indhold som har værdi for læseren og ikke kun er ren pral fra annoncørens side, så kan man få et rigtig godt samarbejde ud af det. 

Nedenfor er et eksempel fra magasinet Eurostyle, hvor jeg har arbejdet tæt sammen med Sadolins marketingafdeling i Danmark og lavet nogle sjove historier til magasinet.

Hvert år udkommer Sadolin med en ny farveguide og vi ville gerne fortælle om den så læseren blev inspireret. Derfor inkluderede jeg qr-kode som scannede til dees inspirationsvideo og jeg samlede nogle bolig accessories som passede på den pågældende trend og de stikord der var givet i pressematerialet. Jeg vil gerne pointere at andre boligblade senere har lavet noget lignede, men at vi startede på denne ide først :-)

Ideen med at koble andre firmaers produkter på en side, som egentlig 'tilhører' Sadolin, bløder budskabet op og giver mulighed for at tviste det i en retning der passer på Eurostyles koncept – 'livsstil i øjenhøjde' – i og med jeg har valgt prisvenlige og trendy produkter. Jeg mener vi lavede omkring 4-5 af den type advertorials for Sadolin  – selvfølgelig med nye vinkler hver gang.

Min opgave var kontakt med kunden, ide-genering, indsamling af materiale som ikke kom fra direkte fra Sadolin og layout af artiklerne. 

Advertorial fra Eurostyle 58 – Sadolin trendfarver

Her under er en advertorial i samarbejde med auktionshuset Bruun Rasmussen. I en periode på et år havde de i hvert nummer en artikel med omkring et kunsttema med hammerslag var på de enkelte værker. Artiklerne skabte lidt finkultur til magasinet og Bruun Rasmussen fik vist deres udvalg og ekspertise. Ideerne til artiklerne blev udarbejdet af staben hos Bruun Rasmussen og jeg stod for layout, billedbehandling/fritlægning af materiale og korrekturgang med kunden. 

Advertorial fra Eurostyle 54 – auktionshuset Bruun Rasmussen