Bog / 5:2 Detox & Vægttab

Jeg har stået for design, layout og pre-press af kogebogen 5:2 Detox og Vægttab fra Vægtkonsulenterne. Paperback / Vinter 2014

Invitation og udstillingskatalog / Institut for Ædelmetal

Eleverne fra den eksperimenterende smykkeuddannelse på Institut for Ædelmetal havde brug markedsføring af deres afgangsudstilling. Sammen med min kollega Christina Larsen udviklede vi invitationen, som postkort, kataloget med løse ark for hver kunstner (som senere kunne bruges som et slags udvidet visitkort) og en plakat til udstillingen på Designmuseet. / 2010


Brochure / Havblik

Ejendomsselskabet Casa Nord havde brug for en showstopper af en brochure for et af deres nye lejlighedprojekter i Køge Havn, Havblik. Jeg har designet logo, layoutet brochuren, og stået for pre-press og aflevering af filer til trykkeri. / Efterår 2015


Gode bøger / Know Your Onions - Graphic Design

I foråret læste jeg bogen 'Know Your Onions - Graphic Design' af Drew de Soto. I bogen giver Drew gode råd og viden omkring grafisk design gennem hans 25 årige karriere som en professionel grafisk designer. Han har simpelthen samlet hvad han mener er de mest brugbare 'need to know' tips og triks. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler omkring arbejdet som selvstændig, gode designregler, teknisk håndværk, viden omkring trykprocesser, papir, typografi, takling af kunder m.m. En god guide for den nye i faget, men også en god reminder for den garvede. Skrevet med humor og i et letfordøjeligt format. 

På forsiden skriver han "How to think like a creative, act like a businessman and design like a God". Og det lyder jo ikke tosset, vel?! 

En handy lille bog på 186 sider, A5, komplet med plads til egne noter, præget forside og elastik på bagsiden, så du kan holde styr på siderne.  

Nogen vil måske mene det er lige lovlig kedelig godnatlæsning, og nej det var ikke meningen at jeg skulle finde noget at falde i søvn til. Jeg vil faktisk varmt anbefale bogen til alle, der arbejder indenfor den grafiske branche. Om du er til trykt eller digital kommunikation. I øvrigt har Drew også skrevet bogen 'Know Your Onions - Web Design' så måske den skal med i kufferten på sommerferie med mig. 

Find mere Info om bogen på www.knowyouronions.info

image.jpg
image.jpg

Event / Ud&Se

Det sidste foredrag jeg har været primus motor bag i denne sæson hos HK var med de to seje kvinder bag DSB's kundemagasin Ud&Se. Vi kender alle magasinet, både for de overraskende historier, den skarpe visuelle profil og de små finurlige nuancer. Bag magasinet står redaktør Karen Gahrn og art director Kantinka Bukh. Det er i høj grad de to kvinder som sammen tilrettelægger hele magasinet fra start til slut og deres arbejde er gennemsyret af deres kærlighed til magasinet. Til foredraget fortalte de om deres arbejde med magasinet, deres målgrupper, dejlige statestikker over læsertal og om valget af vinkler på historier. Katinka fortalte også om den visuelle linje magasinet er så kendt for, og som gang på gang vinder priser i ind og udland – iøvrigt meget velfortjent! Det var en dejlig solskinsdag, og trods det fantastiske vejr troppede ca. 40 glade HK'ere op. Stemningen var god, medlemmerne interesserede og da vi nåede til live layout af næste nummers forside artikel blev det super sjovt. Vi fik et indblik i hvilke overvejelser der ligger bag valg af billeder, overskrifter, fonte og farver, hvilket var virkelig spændende. Resultatet af overvejelserne kan du se her.

Ud&Se bliver til hos Datagraf Communications, som står bag mange af de (efter min mening) bedste kundemagasiner i landet. Er man som jeg vild med magasin mediet, vil jeg anbefale at smutte forbi deres hjemmeside, hvor de også deler ud af deres erfaringer med udvikling og fremtidssikring af blandt andet medlemsblade, gennem deres årlige magasinkonference. Besøg Datagraf her.

Jeg vil gerne sige Karen og Katinka en stor tak for samarbejdet, og for et fremragende, veltilrettelagt og hyggeligt foredrag. Jeg kan kun anbefale de to kvinder, hvis der skulle sidde nogen derude og tænke, det vil jeg da også høre om! Og er i medlem af HK, så tag fat i jeres lokale afdeling og hør om det ikke skal med på deres kalender. 

Stemningsbilleder fra aftenen.
1. Karen og Katinka fortæller løs 2. I pausen spises der sandwich og netværkes 3. Der var god tid til også at få en lille sludder med foredragsholderne i pausen 4. Katinka fortæller om magasinet kendte stil 5. Infografik og illustration smelter flot sammen i denne artikel om gennemsnitsdanskeren. 

Og herunder ses forsiden på juni nummeret som blev diskuteret sammen med medlemmerne af HK. Tom Kristensen for fulde gardiner ;-) Læg mærke til det intense blik på fordsiden og hvordan Katinka har leget med typografien for at understøtte fart og drama. Men jeg tror nu mit favorit opslag er det med de to grupper, holdet bag scenen og de gule piger. Der er kontrast masser af humor i sammensætningen af de to billeder. Læs hele magasinet her.

En lille teaser

Til efteråret har vi selvfølgelig også arbejdet på at give medlemmerne nogle spændende kurser og foredrag i HK Grafisk Kommunikation. Jeg står for to foredrag i næste sæson, som jeg glæder mig utrolig meget til. Et om lækker brug af Infografik ved grafisk designer Malene Hald og et om Fremtidens Identitet ved trendekspert Anne Louise Stargate.

Invitation / 80 års fødselsdag

Sidste år fyldte min mormor 80 år. Det skulle jo fejres! Og jeg tilbød selvfølgelig at lave invitationen. Min mormor havde ikke mange krav, men jeg vidste at hun er glad for romantiske motiver og pastelfarver. Hun har altid været have menneske, så det skulle jo være noget med blomster. B'et står selvfølgelig for Birthe. Og så ønskede hun ikke så stor fokus på selve tallet. 

Blomster og fugle er tegnet på iPad. Herefter konverteret til en psd-fil. B'et er lavet i Illustrator og det hele er samlet i InDesign.

Få hjælp til din invitation

Jeg hjælper meget gerne med at designe en invitation til lige netop din anledning. Skriv til mig om dine ønsker, så finder vi sammen den helt rigtige løsning, på mail@mariaagergaard.com